59. PISA Yönetim Kurulu Toplantısı İstanbul’da gerçekleştirildi

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI PİSA YÖNETİM KURULU TOPLANTISINA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

İstanbul’da düzenlenen toplantıya, Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) yetkilileri ve PISA ülkeleri temsilcileri katıldı.

Bakan Yardımcısı Yelkenci’nin açılış konuşmasında, Türkiye’nin OECD ile eğitim politikalarının geliştirilmesi ve izlenmesi konusunda değerli bir işbirliği yürüttüğü vurgulandı. Yelkenci, Türkiye’nin PISA araştırmasına düzenli katılımının önemine işaret ederek, matematik ve fen bilimleri alanlarında önemli ilerlemeler kaydettiğini belirtti. Ayrıca, okuma becerilerinde pandeminin etkisiyle daha zorlu bir süreç yaşandığını ve bu alanda özel politika ve müdahale programlarına ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Bakan Yardımcısı Yelkenci, eğitim sisteminde yapılan reformlarla eğitime erişimin yaygınlaştırılması, öğretmen niteliğinin artırılması ve fiziki altyapının güçlendirilmesi için kapsamlı adımlar atıldığını dile getirdi. PISA ve diğer uluslararası izleme araştırmalarının Türkiye’de eğitim sisteminin dönüşümünü gözler önüne serdiğini belirten Yelkenci, “İzleme araştırmaları, eğitim sistemimizin güçlü yönlerini pekiştirmemize ve gelişime açık alanları doğru tespit ederek iyileştirme adımları atmamıza olanak sağlamıştır.” dedi.

“Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli”ni anlatan Yelkenci, bu modelin uluslararası eğitim vizyonlarıyla uyumlu olduğunu ve Türkiye’nin kültürel mirasını ve toplumsal değerlerini ön plana çıkardığını söyledi. Bakan Yardımcısı, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin oluşturulmasında PISA verilerinin dikkate alındığının altını çizdi.

Toplantıdaki diğer önemli bir konuşmacı ise PISA Yönetim Kurulu Başkanı Michele Bruniges oldu. Bruniges, Türkiye’nin 59. PISA Yönetim Kurulu Toplantısına ev sahipliği yapmasından memnuniyet duyduğunu belirtti. İlerleyen süreçte yapılacak PISA çalışmalarının ve raporlama süreçlerinin ele alındığı toplantıda, eğitim vizyonlarıyla uyumlu bir gelecek için iş birliğine vurgu yapıldı.

Toplantıda ayrıca, Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Yelkenci ile OECD Eğitim ve Beceriler Direktörü Sayın Andreas Schleicher arasında gerçekleştirilen ikili görüşmede, Türkiye’nin eğitim alanındaki reform adımları ve gelecekteki iş birliği potansiyelleri ele alındı.

Related Posts

Beyoğlu’nda “Kültür Sanat Buluşması” | Belediye Başkanı Güney: Gelin Beyoğlu Kültür ve Sanat Platformu’nu hayata geçirelim

Beyoğlu’nda “Kültür Sanat Buluşması” | Belediye Başkanı Güney: Gelin Beyoğlu Kültür ve Sanat Platformu’nu hayata geçirelim

Usta oyuncu Necip Naşit Özcan, son yolculuğuna uğurlandı

Usta oyuncu Necip Naşit Özcan, son yolculuğuna uğurlandı

HMGS sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı sonuçları nereden, nasıl öğrenilir?

HMGS sonuçları için adayların bekleyişi sürüyor. Adalet Bakanlığı Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı, 27 Nisan’da gerçekleştirildi. 17 il ve 18 sınav merkezinde düzenlenen sınavda adaylara 120 sorudan oluşan test yöneltildi ve 155 dakika cevaplama süresi tanındı. Değerlendirme işlemlerinin tamamlanmasının ardından HMGS sonuçları erişime açılacak. ÖSYM sınav sonuç tarihini de paylaştı. Peki HMGS sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı sonuçları nereden, nasıl öğrenilir? İşte ayrıntılar…

Deprem okuryazarlığı nasıl geliştirilir?

Deprem okuryazarlığı, deprem öncesi, esnası ve sonrasında yapılması gerekenleri bilmek, davranış haline getirmek ve çevresindeki insanları bu konu hakkında bilgilendirmek ve bilinçlendirmek anlamına geliyor.

MEB AGS BAŞVURU EKRANI 2025 || Akademi Giriş Sınavı başvurusu ne zamana kadar, nereden yapılır? MEB AGS sınav ücreti ne kadar, kimler sınava girebilir? ÖSYM kılavuzu yayınlandı!

MEB AGS başvuru kılavuzu yayınlandı ve ÖSYM başvuru ekranı erişime açıldı. Akademi Giriş Sınavı başvuruları, ÖSYM kılavuzu ve takvimi doğrultusunda gerçekleştirilecek. Millî Eğitim Bakanlığı Akademi Giriş Sınavı (MEB-AGS), Akademi Giriş Sınavı (AGS) ile Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) olmak üzere iki oturumda düzenlenecek. Sınava, ilgili mevzuat kapsamında Millî Eğitim Akademisine giriş için 7528 sayılı Öğretmenlik Mesleği Kanunu’nda belirtilen koşullara sahip olan adaylar başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecek. ÖSYM AGS başvuru kılavuzunda sınav ücreti ve başvuru bilgileri de yer aldı. Peki Akademi Giriş Sınavı başvurusu nasıl, nereden yapılır? MEB AGS sınav ücreti ne kadar? İşte MEB AGS başvuru ekranı ve ÖSYM kılavuzu…

Tekin: Çocuklarımızın yaşayarak öğrenmelerini istiyoruz

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Dünyada eğitim artık dönüştü. Yani okullarda çocuklarımıza teorik olarak, ‘NASA’ya nasıl sunum hazırlarız’ı kitaptan öğretmek yerine, çocuklarımızın uygulamalı bir biçimde yaşayarak öğrenmelerini istiyoruz” dedi.