Boeing Çin’e teslim edemediği uçakları elden çıkarıyor

Boeing, Çin’e Teslim Edilmeyen Uçakları Başkalarına Satmayı Değerlendiriyor

ABD merkezli uçak üreticisi Boeing, ABD’nin uyguladığı ek gümrük vergileri nedeniyle Çin’e teslim edilmeyen onlarca uçağını alternatif alıcılara yönlendirmeyi planlıyor. Şirket, elindeki nakdi artırmayı ve hizmet biriminde kısmi satışlarla borçlarını azaltmayı amaçlıyor. Böylece, uçakların ellerinde kalmasını engellemeyi hedefliyor.

Boeing’in Genel Müdürü Kelly Ortberg, yapılan analist toplantısında, “Çin’deki müşterilerimiz gümrük vergileri nedeniyle teslimatlarını almayacaklarını bildirdi” şeklinde konuştu. Ayrıca, şirketin Mali İşler Müdürü Brian West, yeni alıcılar bulma konusunda zorluk yaşamayacaklarını belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Çin’den ithal ürünlere getirdiği yüzde 145’lik ek gümrük vergisi karşılığında Çin, yüzde 125’e varan ek gümrük vergisi uygulamıştı.

Sektör kaynakları, Boeing’in Güney Amerika ve Güneydoğu Asya’da yeni müşteriler bulabileceğini ancak bu görüşmelerin henüz erken aşamada olduğunu ifade etti.

Geçmişte, 737 MAX jetlerinin Çin’e 5 yıl boyunca ithalatının yasaklanması ve ticari anlaşmazlıkların yaşanması döneminde Boeing, uçakları geri çekmezken, Xiamen Hava Yolları için inşa edilen iki uçak geçen hafta Seattle’daki üretim tesislerine geri getirildi.

Flightradar24 verilerine göre, bugün bir 737 MAX uçağının daha Çin’den ABD’nin Guam bölgesine gönderildiği belirlendi.

Boeing, bu yıl Çin’e 50 yeni uçak daha teslim etmeyi planlarken, West, halihazırda üretilmiş veya üretim aşamasında olan 41 uçak için yeni alıcılar bulma çabalarına başladıklarını söyledi.

Related Posts

19 Mart hasarı büyüyor, 5 haftada 49,5 milyar dolar satıldı

19 Mart hasarı büyürken, 5 haftada 49,5 milyar dolar satıldı. Tüm güven endeksleri dipte olurken, tablonun faturası yine halkı kesilecek.

Osman Boyner’e hüzünlü veda

Önceki gün 99 yaşında vefat eden Boyner Holding ve TÜSİAD kurucu isimlerinden Osman Boyner dün son yolculuğuna uğurlandı.

Karaman-Ulukışla hattı Türkiye’nin Kalkınma Yolu’ndaki rolünü güçlendirecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Karaman-Ulukışla Hızlı Tren Projesi’nin Türkiye’nin Kalkınma Yolu Koridoru’ndaki rolünü daha da güçlendireceğini belirtti. Bakan Uraloğlu, söz konusu projenin yıllık yük potansiyelinin 33,48 milyon ton, yolcu potansiyelinin ise 2,73 milyon kişi olacağını belirterek “Karaman-Ulukışla arasındaki seyahat süresi 145 dakikadan 50 dakikaya düşecek” dedi.

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası ilk çeyrek sonuçlarını açıkladı

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası 2025 ilk çeyrek sonuçlarını açıkladı. Banka net kârını geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 70 artırdı.

Polonya Büyükelçisi Lang: Türkiye’nin savunma sanayisi ile işbirliği geliştirilecek

Polonya’nın Ankara Büyükelçisi Maciej Przemyslaw Lang, Türkiye’nin savunma sanayisindeki ilerlemesini takdir ederek, gelecekte bu alanda güçlü bir işbirliği yapılmasını beklediğini belirtti. Lang, iki ülke arasındaki işbirliğinin her alanda mükemmel olduğunu ve ticaret hacminin 15 milyar dolara çıkmasını hedeflediklerini ifade etti. Ayrıca, Polonya’nın Türkiye’nin AB üyeliğini desteklediğini ve gümrük birliği sürecini hızlandırma çabalarına da tam destek verdiklerini söyledi.

ASO Başkanı Seyit Ardıç: Ekonomide güven algısına zarar verecek gelişmelerin uzağında kalmalıyız

Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç, dünya ekonomisinin yeniden şekillendiği bir dönemde Türkiye’nin daha fazla pay alabilmesi için güven ortamının güçlendirilmesi ve yatırımcılar için uygun iklimin sağlanması gerektiğini söyledi. Ardıç, enflasyonla mücadelede kontrolün kaybedilmemesi, gıda arzının güvence altına alınması ve sanayide dijital dönüşümün hızlandırılması çağrısında bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir